top of page
Mattress

Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξετε το σωστό στρώμα ύπνου για το σωματότυπο σας.

Οι 6 τύποι στρώματος ύπνου και τα χαρακτηριστικα τους.

Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύποι/είδη στρωμάτων ύπνου που διατίθενται, το καθένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. 


01.Στρώματα ύπνου με ενιαία ελατήρια ή αλλιώς ορθοπεδικά στρώματα ύπνου ή αλλιως στρώματα με ελατήρια Bonnel :

Τα στρώματα ύπνου με ελατήρια Bonnel είναι κατασκευασμένα με ένα διασυνδεδεμένο/ενιαίο σύστημα ελατηριών. Τα Bonnel ελατήρια δηλαδη συνδέονται μεταξύ τους με ένα σπειροειδές σύρμα, δημιουργώντας μια αίσθηση αναπήδησης και ανταπροκρισης στο βάρος του σώματος.
Αυτα τα στρώματα ύπνου είναι γνωστά και ως ορθοπεδικά στρώματα και θα κρατήσουν το σώμα σας πολύ πιο σταθερά πανω τους ενώ ειναι κατάλληλα στρώματα για άτομα που γυμνάζονται η χρειάζονται πιο σταθερό κρατημα απο το στρώμα τους για να κοιμηθούν καλα. 
Αυτά τα στρώματα ύπνου τείνουν να είναι τα πιο οικονομικά στρώματα ύπνου και ευρέως διαθέσιμα. Αποτελούν δημοφιλή επιλογή για δωμάτια επισκεπτών, παιδικά υπνοδωμάτια και αυτούς που έχουν περιορισμένο προυπολογισμό
. Ωστόσο, επειδή τα ελατήρια συνδέονται μεταξύ τους, μπορούν να μεταφέρουν την κίνηση κατά μήκος του στρώματος, καθιστώντας τα έτσι λιγότερο κατάλληλα στρώματα ύπνου για ζευγάρια που ενοχλούνται εύκολα από την κίνηση του συντρόφου ή έχουν απόσταση μεγαλύτερη των 30 κιλων μεταξύ τους. 
02.Στρώματα ύπνου με ανεξάρτητα ελατήρια ή αλλιως ανατομικά στρώματα ή αλλιως pocket springs στρώματα ύπνου:

Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια, γνωστά και ως ανατομικά στρώματα ή αλλιως pocket springs στρώματα είναι κατασκευασμένα με ανεξάρτητα μεταξύ τους ελατήρια που περικλείονται μεμονομενα σε ξεχωριστές υφασμάτινες τσέπες. Αυτός ο τύπος τελαρου ελατηριών επιτρέπει σε κάθε ελατήριο να κινείται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, παρέχοντας καλύτερη στήριξη και μειώνοντας τη μεταφορά κίνησης του ενος ατόμου στο άλλο κατα τη διαρκεια του ύπνου.
Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια γνωστά και ως
ανατομικά στρώματα ή αλλιως pocket springs στρώματα τείνουν να είναι πιο ακριβά από τα στρώματα με ελατήρια Bonnel, αλλά γενικά θεωρούνται υψηλότερης ποιότητας. Είναι μια δημοφιλής επιλογή στρώματος ύπνου για όσους έχουν πόνο στην πλάτη ή προτιμούν ένα στρώμα ύπνου που θα προσαρμοζεται γύρω απο το σώμα τους . Επιπλέον, επειδή τα ελατήρια κινούνται ανεξάρτητα, μπορούν να παρέχουν προσαρμοσμένη υποστήριξη σε κάθε μέρος του σώματος, μειώνοντας τα σημεία πίεσης και διασφαλίζοντας τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, καθιστωντας τα, τα καταλληλότερα στρώματα ύπνου οχι μονο για αυτους που κοιμούνται μόνοι αλλά κύριως για τα ζευγάρια αφου απομονώνουν την κίνηση κατα τη διάρκεια του ύπνου. 

03.Στρώματα Memory Foam ή αλλιώς στρώματα αφρού μνήμης:

 

Τα στρώματα ύπνου αφρού μνήμης ή αλλιώς memory foam στρωματα ύπνου είναι φτιαγμένα από μια πυκνή αφρώδη ύλη που ανταποκρίνεται στο σχήμα και το βάρος του σώματός σας, προσφέροντας υποστήριξη και ανακούφιση από τους πόνους στην πλάτη και τους ώμους. Τα στρώματα ύπνου αφρού μνήμης ή αλλιώς memory foam στρωματα ύπνου είναι σχεδιασμένα να προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματός σας, βοηθώντας στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σας και στη μείωση των σημείων πίεσης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους πόνους ή έχουν τραυματισμούς. 

Ένα στρώμα αφρού μνήμης ή αλλιώς memory foam στρωμα ύπνου είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να απομονώνει την κίνηση, δηλαδή όταν ο σύντροφός σας κινείται στο κρεβάτι, είναι λιγότερο πιθανό να το αισθανθεστε το βάρος του/της να σας οδηγεί πανω στην επιφάνεια του στρώματος.​ Ενα ακομα σοβαρό πλεονέκτημα που έχουν στρώματα ύπνου αφρού μνήμης ή αλλιώς memory foam στρωματα ύπνου υψηλής ποιότητας ειναι πως μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια χωρίς να χάσουν το σχήμα ή τη στήριξή τους, καθιστώντας τα μια καλή επένδυση.
04.Στρώματα λατέξ ή αλλιώς στρώματα latex:

Τα στρώματα λατέξ ή αλλιώς στρώματα latex κατασκευάζονται με υλικό από φυσικό καουτσούκ, ένα ελαστικό υλικό δηλαδη που προέρχεται από το χυμό του καουτσουκόδεντρου, ή σε κάποιες περιπτώσεις απο συνθετικό καουτσούκ. Αυτά τα στρώματα τείνουν να είναι πολυ πιο ανθεκτικά και να προσφέρουν καλή στήριξη, αλλά ειναι συνηθως και πιο ακριβά απο τους αλλους τυπους στρωμάτων υπνου.

Λογω του υλικού κατασκευής τους προσφέρουν υψηλή ελαστικότητα και επαναφορά. Τα στρώματα λατέξ ή αλλιώς στρώματα latex μπορούν να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα αμέσως μόλις αφαιρεθεί το βάρος από αυτά καθιστωντας τα τα πλεον καταλληλα στρωματα για οσούς αναζητόυν στρώματα με καλή υποστήριξη. Τα λατέξ στρώματα ή αλλιώς latex στρώματα ενδείκνυνται για άτομα με υψηλο ή τοπικο βάρος αφου προσαρμόζονται στις καμπύλες του σώματος και στηρίζουν ικανοποιητικά τη σπονδυλική στήλη, ώστε να να προλαμβάνεται ο πόνος στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα. 

Ενα ακομα πλεονεκτημα που εχουν τα λατέξ στρώματα ή αλλιώς latex στρώματα ειναι η καλή διαπνοή, επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στο στρώμα, καθιστώντας τα δροσερά και αναπνεύσιμα, απορροφουν αποτελεσματικά την υγρασία, δεν μυριζουν και συγκεντρωνουν λιγοτερα ακαρεα σε σχέση με άλλους τύπους στρωμάτων.  Τα στρώματα απο λάτεξ ή αλλιώς latex είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους, και μπορούν να διατηρήσουν το αρχικό τους σχήμα καθως και την απαναφορά τους για 12-15 χρόνια.05.Υβριδικά στρώματα:

Τα υβριδικά στρώματα συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των στρωμάτων εσωτερικού ελατηρίου και στρωμάτων memory foam, προσφέροντας στήριξη από χαλύβδινα πηνία με την άνεση του αφρού. Αυτά τα στρώματα τείνουν να είναι πιο ακριβά, αλλά παρέχουν μια καλή ισορροπία στήριξης και άνεσης.


06.Στρώματα Pillow Top ή αλλιώς στρώματα με ενσωματομενο ανώστρωμα:

Τα στρώματα με επίστρωμα μαξιλαριού είναι κατασκευασμένα με ένα πρόσθετο στρώμα επένδυσης στο επάνω μέρος του στρώματος, παρέχοντας επιπλέον άνεση και απορρόφηση κραδασμών. Αυτά τα στρώματα μπορούν να κατασκευαστούν με οποιοδήποτε από τα παραπάνω υλικά και τείνουν να είναι πιο ακριβά.
 

03

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

04

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

bottom of page